Dit is een innovatieve en gepatenteerde funderingsvloer. Het kruipruimteloze vloersyssteem is een in het werk gestorte (staalvezel)betonvloer in een hoogwaardig geïsoleerd EPS bekistingsvloer. De randkisten en 2 x 100mm EPS vloerplaten zijn van hoge druksterkte en hoge isolatiewaarde.
Voor meer informatie zie: http://www.hectar.nl/de-funderingsvloer/
Hieronder een detail tekening van de Hectar Funderingsvloer met de opbouw van Passief Bouwblok.
We hebben lang nagedacht over de dakconstructie.
Een idee dat we aangereikt kregen van Dennis de Vries van Passief Bouwblok uit Emmeloord is de HODY vloer van Reppel.nl.
De HODY staalplaatbetonvloer bestaat uit een, in speciale trapeziumvorm gewalste staalplaat, die als verloren bekisting en onderwapening fungeert van een relatief dunne en lichte betonvloer. Door de speciale profilering van de platen is slechts een minimaal en eenvoudig aan te brengen aanvullende wapening in vloer nodig en wordt een slanke en lichte vloerconstructie ontworpen.
De platen hebben een laag eigen gewicht, zijn eenvoudig zonder bouwkraan te monteren en direct beloopbaar. Er is dus direct een veilige werkvloer. De HODY 60; krijgt een vloerdikte vanaf 100 mm. De stempelvrije overspanning voor het aanbrengen van het betonstaal en het storten van de beton is 3100 mm. In ons geval is de overspanning 4850 mm. We zullen dus in het midden een tijdelijke stempel (ondersteuning) aan moeten brengen.
Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat de houten latten (raggels 22x70 mm), voor de gipsplaten van het plafond, die in een later stadium onder de HODY vloer worden aangebracht, van bovenaf vastgeschroefd kunnen worden.
Lewis Zwaluwstaart platen
Het grappige is dat we in 1984 bij de bouw van de woning in Dronten als verdiepingsvloer ook een geprofileerde staalplaat hebben toegepast. De Lewis zwaluwstaart plaat. Deze platen kwamen van dezelfde fabrikant als de fabrikant van de huidige HODY platen.
![]() |
1984 Erwin, onze zoon bezig met het plaatsen van de Lewis platen op de verdiepingsvloer. |
Binnenmuren.
Voor de binnenmuren gaan we kalkzandsteen lijmblokken toepassen.
Voor de dragende binnenmuur, die over de gehele lengte van de woning loopt, zal de dikte 200 mm worden. Deze dikte kan kleiner, maar sluit precies aan bij de Passief Bouwblokken.
Voor de niet dragende binnenmuren is een dikte van 100 mm meer dan voldoende.
Eerste steenlegging op zaterdagavond 7 juli 1984
Bij de bouw van onze woning in Dronten hebben we ook kalkzandsteen blokken gebruikt voor een gedeelte van. de buitenmuren. Hier onder de foto uit 1984 van de eerste steenlegging.
Op de onderste foto Hendrika, Andre en ikzelf.
No comments:
Post a Comment